Nuestro Club "La penya"

El dia 14 de febrer de 1978, data emblemàtica per excel.lència, es va fundar la Penya Barcelonista Sant Vicenç dels Horts. Anys abans, Luis Aracil, Pedro Avellaneda, Biscarri i Antonio Vendrell, havien fet molts quilòmetres seguint el FC Barcelona pels diversos camps peninsulars.

Després de moltes reunions, Ignasi Termes, Josep Anton Carreras (tots dos difunts), Joaquim Comabasosa i Antoni Vendrell, socis fundadors, es van reunir al bar Nitu i van fundar definitivament la Penya, de manera que l'entitat iniciava el seu difícil camí. Abans de la constitució definitiva, Joaquim Comabasosa va rebre una trucada de la caserna de la Guàrdia Civil donant-li instruccions perquè es presentés per donar explicacions del que es pretenia amb la constitució de la Penya Barcelonista. Les explicacions van ser prou convincents, i es va autoritzar la constitució.

La primera assamblea es va celebrar al Banc Sabadell, entitat en què treballava Josep Anton Carreras, i a partir d'aquí, pas a pas, la Penya Barcelonista va anar avançant fins a aconseguir la seva consolidació, tant des del punt de vista social com esportiu.

La Penya Barcelonista Sant Vicenç dels Horts té com un dels seus objectius principals la promoció del futbol base. Per diversos motius, però principalment econòmics, el 1989 va haver de desistir de la seva tasca formativa, fins que en la temporada (93) 656 62 45, diferents persones, entre elles Anton Duran i Josep Manel Fernández ("València"), van mostrar interès per a rependre aquesta activitat.

Dels equips de la Penya n'han sortit diversos jugadors importants. Entre ells Xavier Roca, que als 11 anys va passar al futbol base del Barça, on va jugar al Barça B, i fins i tot al primer equip. Posteriorment va militar al Logronyès, al Toledo, al Vila-real i a l'Espanyol i acutalment es el Director Esportiu de l'AEK Larnaka, de Xipre... aquest any juga l'Europe League

Tot un orgull per al nostre club pels teus èxits Felicitats Xavi!! Molta sort!